ΑΠΟΧΗ 30.5.2018 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων συνεδρίασε την Παρασκευή, 25.5.2018 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποχή των δικηγόρων από όλα τα καθήκοντα την 30η  Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη.

Οι δικηγόροι των Ιωαννίνων, κομμάτι της κοινωνίας που παλεύει καθημερινά μαζί με όλο το ανθρώπινο, εργατικό, επιστημονικό και οικονομικό δυναμικό της χώρας,

διαμαρτυρόμαστε για την απερίγραπτη κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, για τη συνεχή έκδοση εγκυκλίων του ΕΦΚΑ, με τις οποίες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι ασφαλισμένοι αυτοαπασχολούμενοι κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό,

απέχουμε για να τονίσουμε τις άγριες και αναξιοπρεπείς συνθήκες που επικρατούν στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, τη συνεχή μείωση της ύλης, την έντονη αποφυγή έναρξης της δραστηριότητας του νομικού επαγγέλματος, την ακραία υπερφορολόγηση, την εξοντωτική εισφοροδοτική τακτική χωρίς αντίκρισμα. Οι παλαιότεροι δικηγόροι περιμένουν πότε θα φύγουν εκτός για σύνταξη και οι νεώτεροι πότε θα φύγουν εκτός Ελλάδος. Μεγάλο ποσοστό των δικηγόρων δεν μπορεί να συντηρήσει την επαγγελματική του έδρα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 μειώθηκε αισθητά η έκδοση γραμματίων παράστασης στα δικαστήρια αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες αδυνατούν οικονομικά, παρεμποδίζονται να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη λόγω ανέχειας. Το ύψος των  παραβόλων ΔΗΜΟΣΙΟΥ για κάθε ενέργεια γίνεται αξεπέραστο εμπόδιο σε βάρος των πολιτών. Αντί να υπάρχει βελτίωση, τα πράγματα βαίνουν συνεχώς προς το χειρότερο.

Η άνευ σχεδίου πολιτική της κυβέρνησης, η αύξηση των εισακτέων στις Νομικές σχολές της χώρας και η ιδέα ίδρυσης νέας νομικής σχολής  δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά επιδεινώνουν τις ζωές πολλών ελληνικών οικογενειών, αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά ανεργίας, επίσημης και ανεπίσημης, ενώ προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη θλίψη σε χιλιάδες Έλληνες.

Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο στην αποτροπή της επιχειρούμενης κατ’ επανάληψη διαρκούς μείωσης των συντάξεων και αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών Ε.Φ.Κ.Α., που σε συνδυασμό με τις συνεχείς φορολογικές αυξήσεις, εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους, ενώ καταδυναστεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και εξοντώνουν έναν από τους τελευταίους τροφοδότες της Ελληνικής Οικονομίας.

Οι δικηγόροι των Ιωαννίνων διακηρύσσουμε την πρόθεσή μας να εναντιωθούμε σε κάθε ενέργεια παρεμπόδισης του Έλληνα από τη Δικαιοσύνη, σε κάθε απόπειρα περαιτέρω ευτελισμού των ζωών μας που οδηγεί μετά βεβαιότητας σε πλήρη ευτελισμό των θεσμών και σείει συθέμελα το δικαίωμα της δημοκρατικής έκφρασης όλων των Ελλήνων.

Κατά την διάρκεια της αποχής, άδειες θα χορηγούνται στις εξής περιπτώσεις:

- Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης

- Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις(Διοικητικά)-Αυτόφωρα(κρατούμενοι)

- Παραγραφές – Προθεσμίες

- Αναστολές πλειστηριασμών

- Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών- Συζήτηση υποθέσεων όπου έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή.

- Για τις ποινικές υποθέσεις στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό .

- Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

 

Την Επιτροπή Αδειών απαρτίζουν οι σύμβουλοι  κ.κ. Μ. Γιαννέτας, Π. Ζιάκκας και Π. Σακκάς.

Από το Δ.Σ.

 

Facebook0Twitter0LinkedIn0Google+0Email