Ανακοινώσεις

Έκκληση για αίμα απ' όλα τα νοσοκομεία ❤️❤️ Διευκόλυνση Αιμοδοσίας σε σημεία εκτός Νοσοκομείων ❤️❤️❤️ Δραματική μείωση αποθεμάτων αίματος

21 Μαρτίου 2020 Έκκληση για αίμα απ' όλα τα νοσοκομεία  ❤️❤️ Διευκόλυνση Αιμοδοσίας σε σημεία εκτός Νοσοκομείων  ❤️❤️❤️ Δραματική μείωση αποθεμάτων αίματος

Μένουμε Ψύχραιμοι – Δίνουμε Αίμα 

Tην τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί ραγδαία οι επείγουσες εκκλήσεις από ασθενείς για αίμα, το οποίο ακολουθεί τη συνολική τάση στην Ελλάδα μείωσης των εθελοντών αιμοδοτών λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για τη ζωή τους. Το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να συνεχίσουν να δίνουν αίμα καθώς ο κορωνοϊός και ο φόβος για την εξάπλωση του έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα αυτήν την δύσκολη περίοδο.

«Η επιδημία του ιού SARS-CoV-2 που εξελίσσεται και στη χώρα μας αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ασφάλεια των μεταγγιζομένων ασθενών λόγω της ελάττωσης των αποθεμάτων αίματος. Η ελάττωση αυτή προκαλείται αφενός από την επιφυλακτικότητα των πολιτών να αιμοδοτήσουν φοβούμενοι μήπως έρθουν σε επαφή με τον ιό μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αφετέρου από τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας τονίζει ότι σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η ομάδα Αιμοδοσίας του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να επισκεφθούν τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω και να δώσουν ΑΙΜΑ. Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο, η ομάδα Αιμοδοσίας του Συλλόγου διοργάνωνε αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν θα διοργανωθεί. Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μέλη μας, δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους αλλά και τα μέλη των οικογενειών των δικηγόρων και τους φίλους να επισκεφθούν τα ενδεδειγμένα σημεία της πόλης και να προσφέρουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, προσφέροντας ΑΙΜΑ για όσους το έχουν ανάγκη, ΖΩΗ για τον συνάνθρωπο.-  

❤️ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ αν δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα του ιού , πυρετό, βήχα ή έντονη κόπωση 

❤️ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ αν έχουμε ταξιδέψει σε επιδημικές χώρες τις τελευταίες 14 ημέρες

❤️ ΤΗΡΟΥΜΕ τους κανόνες ασφαλείας και με ψυχραιμία συνεχίζουμε να δίνουμε ΑΙΜΑ.  

Από αύριο, 20.3.2020 (και από τις 9 π.μ. μέχρι 3.00 μ.μ.) πραγματοποιείται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στην πόλη των Ιωαννίνων έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων. 

Επισημαίνεται πως για όσο διάστημα διαρκέσει η δράση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί γι΄ αυτό το σκοπό, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα  ασφάλειας που προβλέπονται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ καθώς και οι απαγορεύσεις που προβλέπονται από τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.  

Διοργανωτές η  Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα προς διευκόλυνση όλων των εθελοντών αιμοδοτών.-

Από τη Δευτέρα θα υπάρχει καθημερινά συνεργείο  και στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ιωαννιτών στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ( θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανάρτηση).

Δες που μπορείς να δώσεις αίμα σε όλη την Ελλάδα