Ανακοινώσεις

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ενισχύουν με 2 υπαλλήλους το Τ.Υ.Δ.Ε. για να διεκπεραιωθούν τα νόμιμα αιτήματα των ασφαλισμένων Δικηγόρων.

18 Οκτωβρίου 2020 Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ενισχύουν με 2 υπαλλήλους το Τ.Υ.Δ.Ε. για να διεκπεραιωθούν τα νόμιμα αιτήματα των ασφαλισμένων Δικηγόρων.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος από την αρχή της θητείας της, το 2018, προσπάθησε με κάθε τρόπο να ενεργοποιήσει το Υπουργείο να μετακινήσει υπαλλήλους στο Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (Τ.Υ.Δ.Ε.). Αντιπροσωπεία τόσο της Ολομέλειας, όσο και της Συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Δ.Ε. πολλές φορές πραγματοποίησε συναντήσεις με τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς προκειμένου να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας των ασφαλισμένων με το Ταμείο, την καθυστέρηση έως και δέκα ετών στην εκκαθάριση νοσηλείων και δαπανών, στην εκκαθάριση των οφειλών των  ασφαλιστικών εισφορών και στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ενισχύσουν με προσωπικό το Ταμείο, που είχε απομείνει μόνο με δύο υπαλλήλους για να εξυπηρετεί τους δικηγόρους όλης της Ελλάδας (πλην Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης). Καθώς είχε χαθεί κάθε ελπίδα για ανταπόκριση του Υπουργείου αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων να προσληφθούν υπάλληλοι από εμάς για εμάς. Δεν επιθυμούμε επουδενί να υποκαταστήσουμε το Κράτος αλλά δεν μπορεί το κράτος να μας εμπαίζει. Έπρεπε να δοθεί ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να συνυπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειακούς Συλλόγους της χώρας, που αφορά στην πρόσληψη και πληρωμή δύο υπαλλήλων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου για εργασία στην έδρα του  ΤΥΔΕ στην οδό Ηπείρου αρ. 38 στην Αθήνα. Επιλέχθηκαν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν ξανά εργαστεί στο ΤΥΔΕ παλιότερα ως συμβασιούχοι και γνώριζαν τη διαδικασία, προκειμένου αμέσως να παράσχουν υπηρεσίες αποτελεσματικές χωρίς να απωλέσει η προϊσταμένη του ΤΥΔΕ χρόνο για την  εκπαίδευση αυτών .

Οι υπάλληλοι είναι η κυρία Μπούμη Χριστίνα και η κυρία Πανοπούλου Ιωάννα, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2108809537 και 2108809526 κατά τις ώρες λειτουργίας του φορέα, ενώ θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους και μέσω του email του Τομέα tyde@4129.syzefxis.gov.gr. Ήδη, οι ως άνω υπάλληλοι ασχολούνται με την επίλυση των αιτημάτων ασφαλιστικής ενημερότητας των δικηγόρων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ανδρέα Κουτσόλαμπρο (Σύμβουλο ΔΣΑ),την κ. Ευρώπη Αρτόγλου (Πρόεδρο ΔΣ Κλικίς και Πρόεδρο ΛΕΔΕ) και  τον κ. Άρη Ροζάκη (Πρόεδρο ΔΣ Ηρακλείου), οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά για την επιλογή των υπαλλήλων, πρόσληψη και ολοκλήρωση των διαδικαστικών του εγχειρήματος.

Η Πρόεδρος

Μαρία Κυρ. Νάκα  

 

Συνημμένα αρχεία:
Κατεβάστε το αρχείο Κατεβάστε το αρχείο Μέγεθος αρχείου: 120 KB