Ημερήσιες Διατάξεις Δ.Σ. & Γ.Σ. - Αποφάσεις Δ.Σ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ 6ης/04/2022

04 Απριλίου 2022 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ 6ης/04/2022

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αριθμός Πρακτικού 10/30.03.2022

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κατά την Συνεδρίασή του της30ης Μαρτίου του έτους 2022,  αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων από τα καθήκοντά τους την 6η Απριλίου του έτους 2022, ημέρα Τετάρτη, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στη γενική πανελλαδική απεργία της 6ηςΑπριλίου 2022, με διεκδικήσεις, που αφορούν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων στο χώρο της δικαιοσύνης, και

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ

Διεκδικώντας

1) την άμεση λήψη μέτρων για την ενεργειακή και οικονομική κρίση, που οδηγούν  σε φτωχοποίηση το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου.

2) την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

3) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων (δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων) στο χώρο της δικαιοσύνης.

4) την κατάργηση του Φ.Π.Α., του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης για τους Δικηγόρους.

5)  την κατάργηση της απαράδεκτης πρακτικής του ΕΦΚΑ αναφορικά με την αδικαιολόγητη στέρηση ασφαλιστικής ικανότητας συναδέλφων, καίτοι έχουν καταβάλει τις εισφορές τους, την βεβαίωση στο ΚΕΑΟ των ασφαλιστικών εισφορών εντός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής τους, χωρίς προγενέστερη προσωποποιημένη πληροφόρηση, καθώς και τη μη εξυπηρέτηση των συναδέλφων στα Περιφερειακά Καταστήματα της κατοικίας τους.

6) την άμεση κατάργηση της διάταξης του άρθρου 187 παρ. 6 του ΠΚ, όπου σε περίπτωση καταδίκης ακόμα και για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα δεν επιτρέπεται η αναστολή ή η μετατροπή της ποινής και η άσκηση έφεσης δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, η οποία ψηφίστηκε αιφνιδίως και χωρίς προηγούμενες διαδικασίες διαβούλευσης και διατύπωση γνώμης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, αποτελώντας έτσι ένα ακόμη δείγμα της ακολουθούμενης κυβερνητικής πρακτικής με αιφνίδια και αποσπασματική νομοθέτηση.

7) την άρση της απαράδεκτης κατάστασης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηπείρου με την εμφάνιση της εικόνας πολιτών και δικηγόρων να στοιβάζονται στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου από τις πρώτες πρωινές ώρες προς διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

8) την άρση της επιχειρούμενης προσπάθειας για την αποδυνάμωση των περιφερειακών Πρωτοδικείων στο χώρο της διοικητικής, ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης και συνακόλουθα τη συρρίκνωση της δικαστηριακής ύλης, μέσω του επικείμενου «Δικαστικού Καλλικράτη», καθώς και για την κατάργηση της προφορικής/ακροαματικής διαδικασίας στα Δικαστήρια με το πρόσχημα της ψηφιακής αναβάθμισης της δικαιοσύνης.

9) την άμεση ανάκληση της αιφνίδιας και άκαιρης απόσπασης Πρωτοδίκη από το Πρωτοδικείου Ιωαννίνων στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας για ένα έτος.

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων στον τοπικό ημερήσιο Τύπο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστίνα Τσέτσου         Χρήστος Αντωνίου