Προκηρύξεις Θέσεων - Προγράμματα

Προκήρυξη για την πρόσληψη μίας θέσης δικηγόρου με έμμισθη εντολή από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Προθεσμία υποβολής έως 5.12.2021

08 Νοεμβρίου 2021 Προκήρυξη για την πρόσληψη μίας θέσης δικηγόρου με έμμισθη εντολή από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Προθεσμία υποβολής έως 5.12.2021

Επισυνάπτεται η υπ' αριθμ. Πρωτ. 23367 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την πλήρωση με επιλογή, μιας (1) κενής οργανικής θέσης δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω, με έμμισθη εντολή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του Ν. 4194/2013 (ΦΕΚ 208/Α'/2013) και του άρθ. 14 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ Α 28). όπως διαβιβάστηκε με το υπ' αριθμ. πρωτ. 24155/22.10.2021 έγγραφο του Νοσοκομείου.

Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: η νομική υποστήριξη του Νοσοκομείου και ειδικότερα :

1. Η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων για τη διασφάλιση της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων των οργάνων διοίκησης του Νοσοκομείου και των επί μέρους Υπηρεσιών αυτού.

2. Η επεξεργασία και νομικός έλεγχος των συμβάσεων που συνάπτει το Νοσοκομείο προς τρίτους και των προκηρύξεων για την ανάθεση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε τρίτους.

3. Η εκπροσώπηση του Νοσοκομείου στα δικαστήρια κάθε βαθμού, φύσεως και αρμοδιότητας καθώς και ενώπιον Διοικητικών Αρχών.

4. Η παράσταση στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για την παροχή νομικών συμβουλών γραπτά ή προφορικά.

5. Η επιμέλεια της τήρησης ειδικού πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων δικαστικών εγγράφων, γενικά, ως και των επισυναπτόμενων σ’ αυτά στοιχείων, καθώς και την τήρηση ειδικού αρχείου-βιβλίου πορείας των δικαστικών υποθέσεων του νοσοκομείου.

6. Η παροχή κάθε είδους νομικών υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο απασχολούμενος κατά τα ανωτέρω δικηγόρος υποχρεούται σε παροχή υπηρεσίας στο οικείο κατάστημα του νοσοκομείου για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες εφόσον δεν συντρέχει περίπτωση παράστασης ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών. Ο εν λόγω δικηγόρος θα αμείβετε σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα περί δικηγόρων και βάσει των διαλαμβανομένων στις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 10 περίπτωση γ΄ του Κεφ. Β΄ του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/2015) και θα υπόκειται στην ασφάλιση του Ταμείου Νομικών και λοιπών νόμιμων κρατήσεων. Ο δικηγόρος θα υπάγεται οργανικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.

Μετά από έγγραφη ενημέρωση από τη γραμματεία του Διοικητή του ΠΓΝΙ, η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ξεκινάει την 06-11-2021 (τελευταία δημοσίευση της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο έγινε την 05-11-2021 στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)  και λήγει την 05-12-2021. 

Να σημειωθεί ότι η πλήρωση της θέσης αυτής είχε προκηρυχθεί ξανά αλλά κατά πλειοψηφία είχαν απορριφθεί όλες οι αιτήσεις για τυπικούς λόγους λόγω ασαφειών της προηγούμενης προκήρυξης. Η προκήρυξη αυτή έχει νέο περιεχόμενο δεν είναι επανάληψη της προηγούμενης.   

Επιπλέον ενημερώνουμε τα μέλη ότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων είχε αποστείλει έγγραφα στις διοικήσεις  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να πληρωθούν και οι δύο (2) θέσεις έμμισθων Δικηγόρων γιατί ένας μόνο δικηγόρος δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στο αντικείμενο απασχόλησης του Νοσοκομείου, το οποίο είναι τεράστιο, εκτεινόμενο σε πολλά δίκαια, με ιδιαίτερες απαιτήσεις και πολύπλοκες διαδικασίες. Όμοιου περιεχομένου έγγραφα έχουν αποσταλεί από το Δ.Σ. και σε άλλους φορείς,  Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή ανήκοντα στον Δημόσιο Τομέα προκειμένου να προσλαμβάνουν Δικηγόρους με έμμισθη εντολή και πάγια αντιμισθία, ώστε να παρέχεται σταθερή και ασφαλής νομική υποστήριξη του εκάστοτε φορέα, οικονομία δυνάμεων και πόρων αλλά και διαφανείς διαδικασίες επιλογής.         

Συνημμένα αρχεία:
ΠΓΝΙ πρόσκληση για ορισμό μελών και δημοσίευση προκήρυξης ΠΓΝΙ πρόσκληση για ορισμό μελών και δημοσίευση προκήρυξης Μέγεθος αρχείου: 44 KB
ΠΓΝΙ προκήρυξη για έμμισθο δικηγόρο 14.10.2021 ΠΓΝΙ προκήρυξη για έμμισθο δικηγόρο 14.10.2021 Μέγεθος αρχείου: 792 KB