Προκηρύξεις Θέσεων - Προγράμματα

Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης διευκρινίζει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας

08 Απριλίου 2020 Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης διευκρινίζει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας

Με σημερινή διευκρίνιση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος τηλεκατάρτισης (voucher 600€) είναι όλοι οι δικηγόροι και ασκούμενοι δικηγόροι, μέλη Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (με καταχώριση του προσωπικού τους ΑΦΜ), συμπεριλαμβανομένων και των εταίρων δικηγορικών εταιριών και των εμμίσθων με κλειστά βιβλία. 

Η διευκρίνιση που δόθηκε από την Επιτελική Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

«Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης βάσει της Πρόσκλησης 2/2020. Το ίδιο ισχύει και για τους ασκουμένους δικηγόρους.

Προς απόδειξη αυτού απαιτείται η γνωστοποίηση του προσωπικού τους ΑΦΜ (και όχι το ΑΦΜ δικηγορικής εταιρείας στην οποία μπορεί να είναι μέλη).

Το προσωπικό ΑΦΜ είναι εκείνο το στοιχείο που θα εξατομικεύει το δικηγόρο ή τον ασκούμενο δικηγόρο προκειμένου αυτός να αντιστοιχηθεί με ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από αύριο 9/4/2020 για να δηλώνουν την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωστοποιούν μόνο το ανωτέρω στοιχείο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ».