Συνέδρια - Εκδηλώσεις - Απόψεις

Εκδήλωση, 22.9.2021 "Δημογραφική, Οικονομική και Πολιτική Ιστορία της Ηπείρου από το 1913 έως σήμερα" από το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

17 Σεπτεμβρίου 2021 Εκδήλωση, 22.9.2021 "Δημογραφική, Οικονομική και Πολιτική Ιστορία της Ηπείρου από το 1913 έως σήμερα" από το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Α. Δ. Αλμπάνης, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ  την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:30, Αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας", Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στην εκδήλωση με θέμα: 

«Η Δημογραφική, οικονομική και πολιτική ιστορία της Ηπείρου από το 1913 μέχρι σήμερα»

Ψηφιακή και διαδραστική αναπαράσταση στατιστικών στοιχείων και δεδομένων ενός αιώνα, από το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) ως εργαλείο ανάλυσης του παρελθόντος και σχεδιασμού του μέλλοντος.

Συνδιοργάνωση: Το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- Περιφέρεια Ηπείρου - Δήμος Ιωαννιτών.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από 12 ετών και άνω και σε ανήλικους από 5 έως 11 ετών με την επίδειξη self test, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 48 ωρών.

Ομιλητής: Αθανάσιος Σταυρακούδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διευθυντής ΕΕΠΥΟ Καλούμε όλους  να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων ανάλυσης δεδομένων ενός αιώνα με στόχο την πολιτική με βάση τα δεδομένα (evidence based policy). Σημαντικό μέρος της παρουσίασης αφορά την μετεγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένα θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα την επόμενη χρονιά.

Επίσης θα καλυφθούν θέματα όπως η δημογραφία της Ηπείρου, η εσωτερική μετανάστευση, αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών και δημοψηφισμάτων, αγροτική παραγωγή και τοπική οικονομία, κα. Όλα με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, αναλυτικά σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.

Για τη διευκόλυνση της συζήτησης και μεταφοράς απόψεων, ερωτήσεων, κλπ, μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το σχετικό "δωμάτιο συζήτησης" στο FB https://www.facebook.com/events/877634206494156/?active_tab=discussion http://stavrakoudis.econ.uoi.gr/deth/epirus/epirus-1913-today.html http://stavrakoudis.econ.uoi.gr/deth/prosfyges1922.html

Συνημμένα αρχεία:
Πρόσκληση "Δημογραφική, Οικονομική & Πολιτική Ιστορία της Ηπείρου από το 1913 έως σήμερα" Πρόσκληση "Δημογραφική, Οικονομική & Πολιτική Ιστορία της Ηπείρου από το 1913 έως σήμερα" Μέγεθος αρχείου: 816 KB