Συνέδρια - Εκδηλώσεις - Απόψεις

Τριήμερο Εκδηλώσεων ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ! ΑΣΠΙΔΑ

03 Δεκεμβρίου 2021 Τριήμερο Εκδηλώσεων ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ! ΑΣΠΙΔΑ
Η Οργάνωση ΑΣΠΙΔΑ, οργανώνει την Παρασκευή 3/12, το Σάββατο 4/12 και την Κυριακή 5/12 ένα τριήμερο τηλεματικών εκδηλώσεων μέσω zoom για την ενδοοικογενειακή βία. Επειδή είναι σημαντικό να έχουμε συμμετοχή, σας παρακαλώ να μπείτε την Παρασκευή 3/12, στις 17:00, στο zoom σε αυτό το link shorturl.at/cevUV. Μπορείτε να έχετε κλειστές κάμερες και μικρόφωνα. 
  • Δείτε εδώ όλο το event.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε υπενθύμιση για το event στο ημερολόγιό σας κάνοντας κλικ σε αυτό το link.
  • Τέλος, μπορείτε να βοηθήσετε την επιτυχία της εκδήλωσης προωθώντας το Mail αυτό σε φίλους σας που πιθανόν ενδιαφέρονται.
Η συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς!
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
17:00 - 18:30 1η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ (μέσω zoom): Παιδική Κακοποίηση
18:30 - 20:00 2η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ (μέσω zoom): Έμφυλη Βία
20:00 - 22:00 ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (μέσω zoom): Provoked - A True Story (2006)
Η αληθινή ιστορία της Κιραντζιτ μιας γυναίκας από το Παντζαμπ, που άφησε την Ίνδια για να παντρευτεί έναν Ινδό κάτοικο Λονδίνου. Η κακοποίηση που δέχτηκε όμως από τον σύζυγο της, την έφερε κατηγορούμενη για φόνο.
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
20:00 - 22:00 ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (μέσω zoom) Μονάκριβη / Precious (2009)
Η Precious είναι μια παχύσαρκη, αναλφάβητη 16χρονη που βιώνει καθημερινά την κακοποίηση στο σπίτι και την απαξίωση στο σχολείο. Είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της από τον πατέρα της, ο οποίος τη βιάζει στην πρώτη ευκαιρία, το πρώτο της παιδί πάσχει από σύνδρομο Down, η μάνα της την κακοποιεί συστηματικά με κάθε δυνατό τρόπο και άλλα τέτοια 'χαριτωμένα'. Για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ονειρεύεται ότι είναι διάσημη, λευκή και ξανθιά.
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Προβολές φωτογραφιών σε κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων:
Ψηφιακή προβολή εικόνων/φωτογραφιών καλλιτεχνών σε κεντρικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού και την ενδυνάμωση θυμάτων βίας.