Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την ασφαλιστική ικανότητα των δικηγόρων

18 Μαρτίου 2019 Ανακοίνωση για την ασφαλιστική ικανότητα των δικηγόρων

Σε συνέχεια:

- Της σθεναρής στάσης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, που από την πρώτη μέρα παράνομης στέρησης ασφαλιστικής ικανότητας ανέδειξε το ζήτημα μέσω των συνεχών παρεμβάσεων του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού και του επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλιστικού, Ανδρέα Κουτσόλαμπρου στον ΕΦΚΑ.

Της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της 16.3.19.

Της απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ της 5.3.2019.

- Των παρεμβάσεων του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Και της σημερινής συνέντευξης τύπου των Προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων.

Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να χορηγηθεί παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας έως 30/06/2019  στους ασφαλισμένους με παράλληλη ασφάλιση Μισθωτών - Μη μισθωτών.

Επίσης, έχει ήδη προχωρήσει στην παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 31/5/2019 των μη μισθωτών που έχουν καταβάλει τις ελάχιστες προβλεπόμενες κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2018 χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανεξόφλητες δόσεις  για την 2η εκκαθάριση του 2017.

Από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ»

 

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ EMMENOYN ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ:

- Άμεση απόδοση και διατήρηση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους ασφαλισμένους, μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα.

- Να δοθεί εντολή, ώστε από κανένα ασφαλισμένο να μην αφαιρείται η ασφαλιστική ικανότητα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και πρόσκληση για ρύθμιση τυχόν εκκρεμοτήτων.

-Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας, με δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικαιολογητικών από ασφαλισμένους. Η πλατφόρμα να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με αυτές των εισφορών μη μισθωτών και ΑΠΔ, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για την εκπλήρωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.