Ανακοινώσεις

Συνεργασία Δικηγορικού Συλλόγου Ιωανίνων με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου

22 Νοεμβρίου 2019 Συνεργασία Δικηγορικού Συλλόγου Ιωανίνων με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου

Τη Δευτέρα, 18.11.2019, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωανίνων επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο), την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Υπήρξε μία ουσιαστική συνάντηση εργασίας με το διεπιστημονικό προσωπικό του κέντρου, τους κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές παρουσία του παιδοψυχιάτρου, Νικόλαου Τζιάκου και του Επίκουρου Καθηγητή παιδοχψυχιατρικής, Κωνσταντίνου Κώτση.

Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση των δικηγόρων για τις δυνατότητες του Κέντρου, την προώθηση των υπηρεσιών του σε επίπεδο πρόληψης και σε επίπεδο παρεχόμενων κλινικών υπηρεσιών αναφορικά με όσους πολίτες έχουν πραγματική ανάγκη των παρεμβάσεων του κέντρου, π.χ. συμβουλευτική προς τους γονείς σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, πραγματογνωμοσύνη σε ποινικές υποθέσεις ανηλίκων – θυμάτων κ.λπ.. Το ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές επικεντρώθηκε στην  έναρξη μίας αποτελεσματικής συνεργασίας προκειμένου να  ληφθεί πρόνοια για τους ανηλίκους και την προετοιμασία ανάκρισης αυτών, στην διεκδίκηση υπηρεσίας συμβουλευτικής στην εκπαίδευση, στην αστυνομία και στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επιστήμονες υγείας.  

Διαπιστώθηκε η ανάγκη διενέργειας σεμιναρίων ευαισθητοποίησης σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων, σε δικηγόρους, δικαστές και εισαγγελείς για την ενίσχυση της συμβουλευτικής και την πιο δόκιμη προσέγγιση των παιδιών κατά τη διαχείριση υποθέσεων που αφορούν επιμέλεια, επιτροπεία, γονική μέριμνα ανηλίκων χωρίς επιβάρυνση της ψυχικής τους ισορροπίας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Πρόεδρος 

Μαρία Νάκα