Ανακοινώσεις

Επαναληπτική ψηφοφορία (β` γύρος) ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

30 Μαΐου 2019 Επαναληπτική ψηφοφορία (β` γύρος) ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 29 του Ν. 4555/2018, η επαναληπτική ψηφοφορία (Β` γύρος) γίνεται στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι των εκλογικών τμημάτων των Δήμων που δεν ανέδειξαν νικητή Δήμαρχο με απόλυτη πλειοψηφία, οφείλουν να παρουσιαστούν από Παρασκευή, 31.5.2019 εκ νέου στην κ. Έφορο, στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και στην κ. Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων για να δηλώσουν εκ νέου ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα. Δεν θα λάβουν νέο διορισμό. Μέχρι την έκδοση αποτελεσμάτων επίσημα από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, επαναληπτική ψηφοφορία, προφανώς  θα έχουν οι Δήμοι Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Μετσόβου.

Ακολούθως οφείλουν να παραλάβουν τον εκλογικό σάκο από τα σημεία που ίσχυαν για κάθε Δήμο την πρώτη Κυριακή, εκτός από τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος θα παραδίδει τους σάκους στο Κεντρικό Δημαρχείο Ιωαννίνων

Μόλις εκδοθούν τα επίσημα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων θα ανακοινωθούν προς επιβεβαίωση των Δήμων που θα έχουν επαναληπτική ψηφοφορία.      

Διατακτικές για διορισμένους εκτός Νομού Ιωαννίνων είναι ήδη διαθέσιμες για παραλαβή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 

Η ΚΑΛΠΗ θα είναι ΜΙΑ και θα αφορά μόνο δημοτικές εκλογές. Οι κοινοτικές εκλογές διέπονται από τα άρθρα 33,34, 80 και 81 του Ν. 4555/2018 και δεν διεξάγεται επαναληπτική ψηφοφορία.

Για τη διενέργεια αυτής της ψηφοφορίας και για σχετικές εγκυκλίους - οδηγίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα.  

Συνημμένα αρχεία:
Κατεβάστε το αρχείο Κατεβάστε το αρχείο Μέγεθος αρχείου: 119 KB