Ανακοινώσεις

Εθνική έρευνα για την πρωτοβουλία ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Δικαιοσύνης

28 Μαρτίου 2024 Εθνική έρευνα για την πρωτοβουλία ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Εθνική έρευνα για την πρωτοβουλία ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Δικαιοσύνης

 

Το  Συμβούλιο της Ευρώπης συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας για την υποστήριξη του εν εξελίξει ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Δικαιοσύνης με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Οι μεταρρυθμίσεις καλύπτουν ποικίλες πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης των δικαστηρίων, της βελτίωσης της διαχείρισης των δικαστικών υποθέσεων και της υιοθέτησης ψηφιοποιημένων διαδικασιών.

Η παρούσα έρευνα αποσκοπεί στην καταγραφή του αντικτύπου της εν λόγω ψηφιοποίησης στους ενδιαφερόμενους φορείς και στη συλλογή πληροφοριών από τους εσωτερικούς (δικαστές και προσωπικό των δικαστηρίων) και εξωτερικούς (δικηγόρους) χρήστες των υφιστάμενων ηλεκτρονικών συστημάτων της δικαιοσύνης , σχετικά με το επίπεδο χρήσης ψηφιακών εργαλείων, τις αντιλήψεις για την πρωτοβουλία ψηφιοποίησης, τις πιθανές προκλήσεις και τις επιπτώσεις της στο δικαστικό σύστημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για την πρόταση συγκεκριμένων δράσεων που θα υποστηρίξουν τη ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης με την κατάλληλη διαχείριση των αλλαγών .

Όλα τα στοιχεία της έρευνας συλλέγονται ανώνυμα, είναι απολύτως εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας, σύμφωνα με τους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι απαντήσεις σας θα  αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση καλών πρακτικών που αφορούν στη ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, διασφαλίζοντας την ευθυγράμμισή της με τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των χρηστών του συστήματος δικαιοσύνης.

 

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου 7-10 λεπτά και η προθεσμία συμπλήρωσης είναι μέχρι τις 04 Απριλίου 2024 23:59.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, κάντε κλικ στον παρακάτω

 

https://www.research.net/r/imrunic24s005coe

 

 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα πρόσβασης στην πλατφόρμα μπορείτε να αποστείλετε email στο imr@unic.ac.cy

 

Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμμετοχή σας.