Ανακοινώσεις

Ευχάριστα νέα για τον συνάδελφο που είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό - Αρνητικοί στον ιό οι συνάδελφοι του Δικηγορικού Γραφείου

11 Οκτωβρίου 2020 Ευχάριστα νέα για τον συνάδελφο που είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό - Αρνητικοί στον ιό οι συνάδελφοι του Δικηγορικού Γραφείου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο συνάδελφος που είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό συνεχίζει να μην φέρει συμπτώματα, αισθάνεται καλά και καθημερινά η Πρόεδρος του Δ.Σ. συνομιλεί μαζί του.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή, δεδομένου ότι ο συνάδελφος είναι συνεργάτης μεγάλου δικηγορικού γραφείου, ήταν εύλογη η ανησυχία για περαιτέρω διασπορά του ιού. Σήμερα ενημερωθήκαμε από το δικηγορικό του γραφείο ότι όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι και συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ. Υπεβλήθησαν με δική τους πρωτοβουλία σε δυο διαγνωστικά τεστ και τα δυο με το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι κατά την διαδικασία ιχνηλάτησης που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ οι λοιποί συνάδελφοι δεν συμπεριλήφθηκαν καν στις στενές επαφές του συναδέλφου που διεγνώσθη θετικός, καθώς ο ΕΟΔΥ αναζητούσε τις επαφές που είχε τα τελευταία 2 εικοσιτετράωρα πριν την διάγνωση, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο Οι δε λοιποί συνάδελφοι του δικηγορικού γραφείου ήρθαν σε επαφή με το συνάδελφο που διεγνώσθη θετικός αρκετά εικοσιτετράωρα πριν την διάγνωσή του και συγκεκριμένα τελευταία φορά την Τετάρτη το απόγευμα 30/9, όπως ήδη αναφέρθηκε στην από 5/10/2020 ανακοίνωση. Παρά ταύτα, με δυο αρνητικά διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου και χωρίς να θεωρούνται στενές επαφές από τον ΕΟΔΥ, ετέθησαν αυτοβούλως σε καραντίνα και έχουν ήδη απολυμάνει όλους τους χώρους του δικηγορικού τους γραφείου.

Ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 στο σύλλογό μας και αντιμετωπίστηκε άμεσα και με αξιοπρέπεια προς τον ασθενή τόσο από το Δ.Σ.Ι. όσο και από το δικηγορικό του γραφείο, καθώς όλοι οι συνάδελφοι επέδειξαν πραγματικά στο μέγιστο βαθμό ατομική ευθύνη και ευσυνειδησία. Προτρέπουμε όλους να τηρούμε τα ενδεδειγμένα μέτρα (μάσκα, αποστάσεις - χέρια) και ευχόμαστε να μην αντιμετωπίσουμε νέα κρούσματα στο μέλλον αλλά σε κάθε περίπτωση με ψυχραιμία και υπευθυνότητα να διαχειριστούμε αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να τηρούμε τα μέτρα και να συμβάλουμε στη διατήρηση της δημόσιας υγείας χωρίς διάδοση φημών και ψευδών ειδήσεων.