Ανακοινώσεις

Νέα Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξυπηρέτηση των Δικηγόρων στις Δημόσιες Υπηρεσίες

09 Φεβρουαρίου 2021 Νέα Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξυπηρέτηση των Δικηγόρων στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Μετά τις παρεμβάσεις του δικηγορικού σώματος, σε συνέχεια αναφορών συναδέλφων ότι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες υπηρεσίες κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/143/οικ.2343/8.2.2021 διευκρινιστική Εγκύκλιο, σε εφαρμογή του άρθρου 34 ΚωδΔικ σε συνδυασμό με τη νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/5.2.2021 (ΦΕΚ Β' 454).

Σύμφωνα με τη νέα Εγκύκλιο, η οποία απευθύνεται στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών, «Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων. Σε περιπτώσεις, δε, που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας».

Στο πλαίσιο της παραπάνω εγκυκλίου ως Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παρεμπόδισης του έργου μας με επίκληση τη διασπορά της πανδημίας.  Ειδικά στο Κτηματολογικό Γραφείο όπου υπερβολικά και πολλές φορές εκτός ορίων λογικής ασκείται παρέμβαση, πρακτική και ψυχολογική, σε βαθμό που δεν μας επιτρέπεται να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, μολονότι πολλές φορές έχουμε ζητήσει και εγγράφως και προφορικά βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης και έρευνας, υποβάλλοντας σχετικές προτάσεις.        

Συνημμένα αρχεία:
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΚΗΟΓΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΚΗΟΓΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Μέγεθος αρχείου: 1.12 MB