Ημερήσιες Διατάξεις Δ.Σ. & Γ.Σ. - Αποφάσεις Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ

08 Μαΐου 2023 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ

Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

(Απόφαση για αναστολή αποχής)

---------

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Ι., κατά την υπ’αριθ. 47/ 08.05.2023 Συνεδρίασή του, κατόπιν συνάντησης με την Πρόεδρο Πρωτοδικών, κα Στεφανίδου, και δυνάμει της εξουσιοδότησης από την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δ.Σ.Ι. της 02.05.2023,  αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της αποχής των μελών του Δ.Σ.Ι. από τις ποινικές και αστικές δίκες, στις οποίες Προεδρεύει η ως άνω Πρόεδρος Πρωτοδικών, με έναρξη της αναστολής την 10η Μαϊου 2023, ημέρα Τετάρτη.

Σας γνωρίζουμε ότι, στις ποινικές δίκες, στις οποίες Προεδρεύει η Πρόεδρος Πρωτοδικών, κα Στεφανίδου, θα ισχύσουν τα κάτωθι:

-ώρα 09.00 θα προτάσσονται τα αιτήματα των αναβολών κατ’άρθρο 349 Κ.Π.Δ. μόνο στις πρωτοείσακτες ποινικές υποθέσεις και υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι όλοι οι παράγοντες της δίκης θα είναι παρόντες. Σε περίπτωση απουσίας κάποιου προσώπου (π.χ. μάρτυρας) , ο λόγος της απουσίας θα πρέπει να αποδεικνύεται εγγράφως , καθότι σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι εφικτή η υποβολή του αιτήματος κατά τον ως άνω χρόνο, αλλά, το αίτημα θα υποβάλλεται κατά τη σειρά της υπόθεσης στο πινάκιο.

-μετά το πέρας της υποβολής των ανωτέρω αιτημάτων αναβολών, θα προτάσσονται τα αιτήματα των αναβολών κατ’ άρθρο 349 ΚΠΔ στις μη πρωτοείσακτες υποθέσεις (υπό την ίδια ως άνω προϋπόθεση) με αριθμό πινακίου από 1-10.

-τα λοιπά αιτήματα των αναβολών κατ’άρθρο 349 ΚΠΔ και εφόσον συντρέχει η ίδια ως άνω προϋπόθεση (παρουσία όλων των συμμετεχόντων στη δίκη ή σε περίπτωση απουσίας έγγραφη απόδειξη του λόγου της απουσίας) θα υποβάλλονται ώρα 12.00, εκτός εάν έχει προηγηθεί η εκφώνηση της υπόθεσης κατά τη σειρά του πινακίου.

Ιωάννινα 8 Μαϊου 2023

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ