Προκηρύξεις Θέσεων - Προγράμματα

Πρόταση για σπουδές Νομικής στο FREDERICK UNIVERSITY της Κύπρου

07 Αυγούστου 2020 Πρόταση για σπουδές Νομικής στο FREDERICK UNIVERSITY της Κύπρου

Με δεδομένο τον ευρύτατο ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα Τμήμα Νομικής στην παιδεία του τόπου, και γενικότερα στην προαγωγή της επιστημονικής αναζήτησης και προβληματισμού, ο σκοπός του Προγράμματος είναι η όσο το δυνατό πολυσύνθετη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητών στα διάφορα και διαρκώς εξελισσόμενα αντικείμενα του Δικαίου.

Το πρόγραμμα σπουδών Νομικής – κατεύθυνσης ελληνικού δικαίου προσφέρεται στη Λευκωσία, ενώ το πρόγραμμα σπουδών Νομικής – κατεύθυνσης κυπριακού δικαίου τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Πληροφορίες για τα προγράμματα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

Ανάλογα με την κατεύθυνση (Ελληνικό ή Κυπριακό Δίκαιο), το πρόγραμμα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις για εγγραφή στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, κατόπιν επιτυχούς εξέτασης στα μαθήματα του Νομικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις απαιτήσεις για εγγραφή στους διάφορους κατά τόπο Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας κατόπιν σχετικών εξετάσεων.

Το πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ε.Α.Ι.Π.) και είναι αναγνωρισμένο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.), ενώ παράλληλα έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο με τα αντίστοιχα των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Η φοίτηση στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει σε πλήρη βάση (full time) ή σε μερική βάση (part - time) ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε φοιτητή.  Για πλήρη φοίτηση η ελάχιστη διάρκεια σπουδών είναι 4 έτη, ενώ η διάρκεια ολοκλήρωσης των σπουδών για μερική φοίτηση εξαρτάται από τα πόσα μαθήματα εγγράφεται ο φοιτητής ανά εξάμηνο. Για την απόκτηση πτυχίου θα πρέπει να συμπληρωθούν 240 ECTS.

Κριτήρια Εισδοχής

Οι φοιτητές στο Τμήμα Νομικής γίνονται δεκτοί με βάση το βαθμό απολυτηρίου αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως ελάχιστο απαιτούμενο εισδοχής προβλέπεται βαθμός απολυτηρίου 16/20 και άνω.  Φοιτητές οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να εισαχθούν στο Τμήμα και δεν έχουν τον ελάχιστο απαιτούμενο βαθμό εισδοχής θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία προσωπικής συνέντευξης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να εισαχθούν στο Τμήμα, εφόσον κριθεί ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος

Εγγραφές

Οι εγγραφές για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020 έχουν ξεκινήσει ενώ τα μαθήματά αρχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2103311288 ή στο email adm.pv@frederick.ac.cy  κα Βασιλική Παμπάλλου

Με εκτίμηση,

Δρ. Παναγιώτης Εμμ. Δέγλερης – Αν. Καθηγητής

Αντιπρόεδρος Πανεπιστήμιου Τμήματος Νομικής Frederick –  Δικηγόρος

 
Συνημμένα αρχεία:
Τμήμα Νομικής για το Ελληνικό Δίκαιο Τμήμα Νομικής για το Ελληνικό Δίκαιο Μέγεθος αρχείου: 288 KB