Ανακοινώσεις

Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων οδηγίες λειτουργίας κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας

29 Οκτωβρίου 2020 Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων οδηγίες λειτουργίας κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας

Με το συνημμένο Αριθ. Πρωτ. 1128/2020 έγγραφο της Διευθύνουσας το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ότι :  

Με την  με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ. 68952 Κ.Υ.Α  (ΦΕΚ 4757 τ.β. 28-10-2020)  απόφαση των Υπουργών ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ -ΥΓΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ -ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ -ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ -ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ η Περιφερειακή  Ενότητα Ιωαννίνων έχει τεθεί στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για το χρονικό διάστημα από 29-10-2020 μέχρι και την 6η -11-2020. Κατά το εν λόγω διάστημα με την με αριθμό  Δ1 α/Γ.Π.οικ. 67924  (ΦΕΚ 4709/Β/23-10-2020) κοινή απόφαση των Υπουργών ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ -ΥΓΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ -ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ -ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ -ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και με το άρθρο 12 αυτής αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών των περιφερειακών ενοτήτων του επιπέδου 4, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Επίσης αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών, ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων, καθώς και οι προθεσμίες παραγραφής των συναφών αξιώσεων.  Επομένως από την 29-10-2020 και μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση , ισχύουν τα ακόλουθα.

  • 1) Δεν θα εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα, πλην της χορήγησης και ανάκλησης προσωρινών διαταγών, οι οποίες γίνονται χωρίς κλήτευση του αντιδίκου, ενώ παρατείνονται οι προσωρινές διαταγές , που έχουν χορηγηθεί και έχουν ισχύ μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, με απόφαση του Ειρηνοδίκη υπηρεσίας, ο οποίος και θα ορίζει τη διάρκεια της παράτασης της προσωρινής διαταγής.
  • 2) Η λειτουργία της γραμματείας του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων, κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, περιορίζεται μόνο στη διεκπεραίωση υποθέσεων , που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης , που δεν είναι επιδεκτική αναβολής,  και  μόνο κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ειδικότερα ένορκες βεβαιώσεις, αντίγραφα αποφάσεων, κληρονομητήρια, διατάξεις αναγνώρισης σωματείων και πιστοποιητικά, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά από το τμήμα διαθηκών, θα εκδίδονται και θα χορηγούνται σε ΟΛΩΣ εξαιρετικές περιπτώσεις,   ΜΟΝΟ μετά από έγκριση του Ειρηνοδίκη υπηρεσίας, καθημερινά από 10.00 έως 12.00 και ΜΟΝΟ μετά από επικοινωνία στα τηλέφωνα 2651088725 και 2651024303.
  • 3) Κατά το διάστημα της αναστολής θα κατατίθενται μόνο δικόγραφα ασφαλιστικών μέτρων, που περιέχουν αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, η δε κατάθεση θα λαμβάνει χώρα μόνο μετά από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία των δικηγόρων με τη γραμματεία του Ειρηνοδικείου, προς αποφυγή συνωστισμού.

Σημειώνεται τέλος ότι για την ασφαλή λειτουργία του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων, των υπαλλήλων και των εισερχόμενων σε αυτό δικηγόρων και πολιτών, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19, επιβάλλεται η τήρηση των παρακάτω μέτρων: 1) η χρήση μάσκας ιατρικής ή μη, 2) η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος και 3) η τήρηση απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων, κατ’ ελάχιστο 1,5 του μέτρου.

 Ιωάννινα 29-10-2020

 Η Διευθύνουσα το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων

 Θεοδώρα   Τερζοπούλου

Συνημμένα αρχεία:
Κατεβάστε το αρχείο Κατεβάστε το αρχείο Μέγεθος αρχείου: 17 KB